
Sufle Tarifi
Evde hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli sufle tarifi! Sıcacık akışkan çikolatası ile tam ölçülü, herkesin favorisi olacak sufle tarifine hemen göz atın!
Sufle; yoğun çikolata aroması ve akışkan dokusuyla tatlı severlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem zahmetsiz hazırlanışı hem de şık sunumuyla sufle, özel günlerde ya da ani tatlı krizlerinde mükemmel bir tercihtir. Vestel'in yenilikçi mutfak ürünleri ile sufle hazırlamak daha da keyifli hale gelir. Gelin, mutfağınızda bu eşsiz lezzeti yaratmak için ihtiyacınız olan her şeyi adım adım keşfedelim!
Sufle Tarifi Malzemeleri
Şekerpare yapımında kullanılan malzemeler, tatlının kıyır kıyır dokusunu ve eşsiz lezzetini oluşturur. Şekerpare yapımı için ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz
|
MİKTAR(Geleneksel Ölçü/Gramaj) |
|
|
MALZEMELER |
4-6 KİŞİLİK |
|
|
Yumurta |
3 adet/150gr |
|
|
Bitter Çikolota |
1 su bardağı/100 gr |
|
|
Un |
1/2 su bardağı/100 gr |
|
|
Tereyağı |
8 yemek kaşığı/90 gr |
|
|
Şeker |
1 su bardağı/100 gr |
|
|
Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
Sufle yapmak, düşündüğünüzden çok daha eğlenceli ve pratik bir süreçtir. Yalnızca doğru adımları takip ederek, evde restoran kalitesinde bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hem akışkan iç dolgusu hem de kabarmış dış yapısıyla kusursuz bir sufle yapmak için adım adım izlemeniz gerekenler:
- Bir tavanın içerisine tereyağını alın ve eritin. Eriyen tereyağının üzerine bitter çikolatasını ekleyin.
- Tavayı ocaktan alın. Çikolatayı tereyağının ısısıyla karıştırarark eritin.
- Şeker ve yumurtayı biraz çırpın. Üzerine ocakta hazırladığınız çikolatalı karışımı ilave edin.
- Çikolata ve yumurta tamamen karışana kadar çırpın.
- Son olarak karışımın içine unu ekleyin ve karıştırın.
- Un tamamen karıştıktan sonra sufleleri orta büyüklükte fırın kaplarına paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış altüst ayarlı 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Ardından 210 derecede 2 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkan suflelerinizi sıcak olarak servis edin.
Sufle Tarifi Püf Noktaları
Suflenizin tam kıvamında ve leziz olması için bu püf noktalarına dikkat edin
- Sufle kaplarını tereyağı ile iyice yağladıktan sonra unlayın. Bu işlem tatlının kalıptan kolayca çıkmasını sağlar.
- Çikolatalı karışımınızı çok sıcak eklememeye özen gösterin. Aksi takdirde yumurta kesilebilir.
- Fırın süresine sadık kalın; fazla pişirmek akışkan dokuyu bozabilir.
Sufle Tarifi Servis Önerisi
Suflenizi şık bir sunumla servis ederek hem göze hem damağa hitap edebilirsiniz. Yanına vanilyalı dondurma ekleyerek, sıcak tatlı-soğuk dondurma uyumunu mükemmel bir hale getirebilir ya da çırpılmış krema ile servis ederek çikolatanın yoğun tadını dengeleyebilirsiniz.Servis öncesi üzerine pudra şekeri serpiştirmek ya da taze meyvelerle süslemek de hem şık hem de lezzet katacak bir dokunuş olacaktır.
Bu lezzetli tarifi hazırlamakta kullanabileceğiniz Vestel ürünlerini keşfetmek için
tıklayın!.