Şekerpare yapımında kullanılan malzemeler, tatlının kıyır kıyır dokusunu ve eşsiz lezzetini oluşturur. Şekerpare yapımı için ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Un | 4 su bardağı/560gr |
İrmik | 5 yemek kaşığı/50 gr |
Tereyağı | 17 yemek kaşığı/250 gr |
Yumurta | 2 adet/120 gr |
Pudra şekeri | 1 bardak/120 gr |
Kabartma tozu | 1 paket/10 gr |
Şekerli vanilin | 1 paket/5 gr |
Toz şeker (Şerbeti İçin) | 3,5 su bardağı/350 gr |
Su (Şerbeti İçin) | 3,5 su bardağı/700 ml |
Limon suyu (Şerbeti İçin) | 2 damla/2 gr |
Antep Fıstığı | 20 adet/40 gr |
Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak şekerpareyi yapmak aslında oldukça kolay! Sadece adımları takip ederek mutfağınızda harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz. O halde, şekerpare yapımının inceliklerine geçelim!