ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
0

Şekerpare Tarifi

Lezzetli ve tam kıvamında şekerpare tarifi! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu geleneksel tatlıyla misafirlerinizi şaşırtın. Tarife hemen göz atın!

Bu lezzetli tarifi hazırlamakta kullanabileceğiniz Vestel ürünlerini keşfetmek için tıklayınız.

Şekerpare, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Kıyır kıyır dokusu ve tam kıvamında şerbetiyle, her lokmada lezzet şöleni sunar. Özellikle irmikli yapısıyla öne çıkan bu tatlı, özel günlerde ve çay saatlerinde sofraları süsler. Evde şekerpare tarifi denemek, hem kolay hem de oldukça keyiflidir. Bu tarifle en güzel şekerpare tarifini hazırlamak için gereken tüm detayları bulacaksınız.


Şekerpare Tarifi Malzemeleri

Şekerpare yapımında kullanılan malzemeler, tatlının kıyır kıyır dokusunu ve eşsiz lezzetini oluşturur. Şekerpare yapımı için ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz

MALZEMELER ÖLÇÜ / GRAMAJ
Un 4 su bardağı/560gr
İrmik 5 yemek kaşığı/50 gr
Tereyağı 17 yemek kaşığı/250 gr
Yumurta 2 adet/120 gr
Pudra şekeri 1 bardak/120 gr
Kabartma tozu 1 paket/10 gr
Şekerli vanilin 1 paket/5 gr
Toz şeker (Şerbeti İçin) 3,5 su bardağı/350 gr
Su (Şerbeti İçin) 3,5 su bardağı/700 ml
Limon suyu (Şerbeti İçin)    2 damla/2 gr
Antep Fıstığı 20 adet/40 gr

 

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak şekerpareyi yapmak aslında oldukça kolay! Sadece adımları takip ederek mutfağınızda harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz. O halde, şekerpare yapımının inceliklerine geçelim!

  1. Şerbet için bir tencereye su ve şekeri ekleyip ocağa alın. Ara ara karıştırarak kaynatın.
  2. Su tamamen kaynadığında limon suyunu ilave edin ve ocaktan alın.
  3. Şekerpare için irmik, tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
  4. En son üzerine un ilave edip yoğurmaya devam edin.
  5. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalara dilediğiniz gibi şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  6. Şekerparelerinizin üzerine Antep fıstığı batırın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ardından fırınınızın sadece üst ısısını açın ve 5 dakika daha pişirin.
  8. Fırından çıkan şekerparelerinizi 2-3 dakika oda ısısında bekletin. Soğuk şerbeti şekerparenin üzerine dökün ve bu şekilde en az 1 saat şerbeti çekmesini ve soğumasını bekleyin.
  9. Oda ısısına gelen tatlınızı dilediğiniz gibi servis edin.

Şekerpare Tarifi Püf Noktaları

  1. Hamuru çok uzun süre yoğurmayın! Hamurdaki tereyağı eriyeceği için şekil vermekte zorlanabilirsiniz ve tatlı fırında pişerken yayılabilir.
  2. Şerbeti soğuk, tatlıları ise sıcak olmalı. Bu, tam kıvamında şekerpare tarifi hazırlamanın en önemli sırlarından biridir.
  3. Hamuru yoğururken unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını kontrol edin.
  4. Kıyır kıyır şekerpare tarifi için tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır.

Şekerpare Tarifi Servis Önerisi

Şekerpare tarifiniz ve yapılışı tamamsa, sıra servis etmeye geldi. Şekerparelerinizi taze Antep fıstığı ve yanında dondurma ile servis ederek şıklık katabilirsiniz. Ayrıca, tatlı tabaklarına biraz portakal kabuğu rendesi ekleyerek hoş bir aroma sağlayabilirsiniz. Bu, evde şekerpare tarifi deneyenler için tatlı sunumunu bir üst seviyeye taşıyacaktır.