ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
0

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez şerbetli tatlılarından biridir.

Kıyır kıyır dokusu, irmikle zenginleşen lezzeti ve ceviz dolgusu ile ağızda dağılan enfes bir tat sunar. Özellikle bayram sofralarında ve özel günlerde tercih edilen bu tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, tam kıvamında ve lezzet garantili kalburabastı tarifi!


Kalburabastı Tarifi Malzemeleri

Kıyır kıyır ve tam kıvamında bir irmikli kalburabastı tarifi için gereken malzemeleri eksiksiz hazırlayın. Doğru ölçülerle hazırlanan hamur, tatlınızın mükemmel bir şekilde kıvam almasını sağlayacak.

   MİKTAR(Geleneksel Ölçü/Gramaj)     
MALZEMELER 4-6 KİŞİLİK    
Tereyağı 1/2 su bardağı/ 125 gr    
Yoğurt 1 yemek kaşığı/ 45 gr    
Süt 1 su bardağı/ 200 ml     
Sıvıyağ 1 çay bardağı/ 100 ml     
Un 3,5 su bardağı/ 490 g    
İrmik 2 yemek kaşığı/ 20 gr    
Kabartma Tozu    1,5 çay kaşığı/ 6 gr    
Ceviz içi 1/2 su bardağı/ 45 gr      
Şerbeti İçin      
Şeker 2 su bardağı/ 340 gr    
Su 2 su bardağı/ 400 ml     
Limon Suyu 1 tatlı kaşığı/ 7 gr    

 

Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

Lezzetli ve kıyır kıyır bir orjinal kalburabastı tatlısı hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay! İrmikle zenginleşen bu tatlı, ağızda dağılan dokusuyla her lokmada sizi kendine hayran bırakacak. Şimdi, adım adım ilerleyerek bu nefis lezzeti hazırlayabilirsiniz!

  1. Şerbeti hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye koyun, orta ateşte kaynamaya bırakın. 
  2. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  3. Şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  4. Hamuru hazırlamak için; tereyağını bir karıştırma kabına alın.
  5. Üzerine süt, sıvı yağ, irmik ve yoğurdu ekleyerek 5 dakika yoğurun.
  6. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  7. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  8. Hamuru bir kalbura bastırarak yuvarlak şekilde açın.
  9. Ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz içi koyup rulo şeklinde sarın.
  10. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrar edin.
  11. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye tatlıları birleşim yeri altta kalacak şekilde yerleştirin.
  12. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 23 dakika pişirin.
  13. Ardından ısısını 195 dereceye yükselterek 4 dakika daha pişirin.
  14. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, soğuk şerbeti azar azar gezdirin.
  15. Tatlınız şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Kalburabastı Tarifi Püf Noktaları

  1. Şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olması gerekiyor; böylece tatlınız şerbeti tam olarak çeker.
  2. Hamuru kalbura bastırırken, şeklinin düzgün olmasına dikkat edin.

Kalburabast Tarifi Servis Önerisi

Kalburabastıyı şık bir servis tabağına alarak üzerine ekstra ceviz içi serpebilirsiniz. Yanında çay ya da Türk kahvesi ile sunarak sofralarınızı daha da özel hale getirebilirsiniz. Kıyır kıyır kalburabastı tarifi, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı olacak!

Bu lezzetli tarifi hazırlamakta kullanabileceğiniz Vestel ürünlerini keşfetmek için tıklayın!.