ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
0

Kadın Budu Köfte Tarifi

Lezzetiyle sofralarınıza renk katacak kadın budu köfte tarifi! Fırında pişirilen pratik, orijinal ve pirinçli bu köfteyi kolayca hazırlayın. Şimdi detaylara göz atın!

Kadın budu köfte, hem görüntüsü hem de nefis lezzetiyle sofraların yıldızı olmaya aday. Özellikle içindeki haşlanmış pirinçle yumuşak bir doku kazanan bu klasik tarif, pratik bir şekilde hazırlanan sunumuyla herkesin beğenisini kazanır. Fırında kadın budu köfte tarifi, kızartmaya alternatif olarak daha sağlıklı bir yöntem sunarken lezzetinden asla ödün vermez. Şimdi, bu eşsiz köfteleri adım adım hazırlayalım ve mutfakta harikalar yaratalım!


Kadın Budu Köfte Malzemeleri

Orijinal kadın budu köfte tarifi için malzemelerin ölçüsüne dikkat etmek çok önemli. Bu tarifte lezzeti garantileyen her bir malzeme özenle seçildi:

   MİKTAR(Geleneksel Ölçü/Gramaj)    
MALZEMELER 4-6 KİŞİLİK    
Kıyma 1 kase/500 gram     
Kuru Soğan 1 adet/70 gr     
Yumurta 1 adet/60 gr     
Sarımsak 1 diş/40 gr    
Haşlanmış Pirinç   1/2 su bardağı/ 65 gr    
Tuz 1,5 çay kaşığı/ 6 gr    
Karabiber 1,5 çay kaşığı/ 6 gr    
Kimyon 1,5 çay kaşığı/ 5 gr    
Un 1/2 su bardağı/ 70 gr    
Panesi İçin 1 çay kaşığı/ 5 gr    
Galeta Unu 1/2 su bardağı/ 60 gr    
Yumurta 2 adet/120 gr    

 

Kadın Budu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

En güzel kadın budu köfte tarifi için tarif adımlarını dikkatle takip edin ve sonucu herkesin hayran kalacağı bir lezzete dönüştürün:

  1. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun.
  5. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 30 dakika buzdolabında bekletin.
  6. Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
  7. Şekil verilmiş köfteleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırın.
  8. Önceden ısıtılmış 185 derece alt üst ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
  9. Ardından fırının ayarını 200 dereceye yükseltin ve 9 dakika daha pişirin.
  10. Pişen köftelerinizi sıcak olarak servis edin.

Kadın Budu Köfte Tarifi Püf Noktaları

Kadın budu köfte pirinçli hazırlanırken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları lezzeti artırır:
  1. Haşlanmış pirinçlerinizi köfteye eklerken iyice süzüldüğünden ve soğuduğundan emin olun. Sulu pirinçler köftenizin kıvamını bozabilir.
  2. Köfte harcını buzdolabında bekletmek, şekil almasını kolaylaştırır ve pişirme sırasında dağılmasını önler.

Kadın Budu Köfte Sunumu

Şık bir sunum, yemeklerinize hem görsellik hem de lezzet katmanın en iyi yollarından biridir. Kadınbudu köfte sunumu için yanına kremalı patates püresi ya da zeytinyağlı mevsim salatası ekleyerek dengeli bir menü oluşturabilirsiniz. Köftelerin üzerine limon dilimleri koyarak taze bir dokunuş yapabilir ya da yoğurtla birlikte servis ederek lezzetini artırabilirsiniz. Sunum sırasında köftelerinizi taze otlarla süslemek, misafirlerinizin de gözlerini kamaştıracaktır.
Bu lezzetli tarifi hazırlamakta kullanabileceğiniz Vestel ürünlerini keşfetmek için tıklayın!.