ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
0

Et Çöp Şiş Tarifi

Fırında et çöp şiş nasıl yapılır? Doğru malzeme oranları, ideal pişirme süresi ve lezzeti artıran püf noktaları için sayfamıza göz atın.

Bu lezzetli tarifi hazırlamakta kullanabileceğiniz Vestel ürünlerini keşfetmek için tıklayınız.

Et çöp şiş hem günlük sofralarda hem de misafir ağırlarken sıklıkla tercih edilen sade ama etkileyici bir lezzettir. Doğru yöntemle hazırlandığında lokum gibi yumuşayan etleri ve kolay sunumuyla zahmetsiz ama iddialı bir ana yemek alternatifi sunar. Geleneksel dokunuşlarla hazırlanan bu tarif, etin lezzetini olduğu gibi yansıttığı için özellikle sadelikten yana olanların favorisi olmaya aday.

Et Çöp Şiş Tarifi Malzemeleri

Et çöp şiş hazırlarken kullanılacak malzemelerin türü ve miktarı, pişme sürecini ve sonucun nasıl olacağını doğrudan etkiler. Etin yapısına uygun bir seçim ve doğru oranlamatarifin istenilen şekilde sonuçlanmasını sağlar. Aşağıda tarifte kullanacağınız malzemeler ve ölçüleri yer almaktadır.

MALZEMELER ÖLÇÜ / GRAMAJ
Dana Kuşbaşı 2 kase/600 gr
Zeytinyağı 1 çay bardağı/100 gr
Lavaş 6 adet/270gr
Tuz 1,5 çay kaşığ
Karabiber 1 çay kaşığı/10  gr

Et Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

Et çöp şiş tarifinde istenilen sonucu elde etmek için pişirme süresi ve hazırlık adımlarının doğru şekilde uygulanması gerekir. İşte adım adım uygulamanız gereken yapılış aşamaları:

  1. Derin bir kabın içerisine kuşbaşı etlerinizi, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyin.
  2. Tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
  3. Çöp şişlerinize kuşbaşı etlerinizi takın.
  4. Hazırladığınız çöp şişleri fırın telinizin üzerine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece, geniş fanlı grill ayarında 15 dakika pişirin.
  6. Ardından fırınınızın ısısını 205 dereceye yükseltin ve 4 dakika daha pişirin.
  7. Fırından çıkarttığınız çöp şişlerinizi lavaşınızın arasına alın ve çöp şişten çıkartın. Dilediğiniz gibi servis edin.

Et Çöp Şiş Tarifi Püf Noktaları

Et çöp şiş tarifinde istenilen sonucu elde etmek için birkaç basit ama etkili detaya dikkat edilmesi gerekir. Etlerinizi çöp şişe takarken çok sıkı takarsanızetlerinizin içi pişmeyebilir. Bu nedenle şişe dizilen parçalar arasında bir miktar boşluk bırakmak her et parçasının eşit ısı alarak tam kıvamında pişmesini sağlar. Ayrıca pişirme süresi ve fırın ayarlarına sadık kalmak etin dışının kurumasını önleyip içinin yumuşak kalmasına yardımcı olur.

Et Çöp Şiş Tarifi Servis Önerisi

Et çöp şişi servis ederken en çok tercih edilen yöntem, pişen etleri lavaş arasına alarak sunmaktır. Yanına közlenmiş sebzeler, domatesli bulgur pilavı veya yoğurtlu mezeler ekleyerek öğünü daha doyurucu hale getirebilirsiniz. Taze doğranmış yeşillikler ve birkaç damla limonla yapılan sade bir salata da tabağı tamamlayan lezzetli bir eşlikçi olabilir. Sunumu daha pratik hale getirmek için şişten çıkardıktan sonra etleri lavaşla birlikte rulo şeklinde sararak da servis edebilirsiniz.