Et çöp şiş hazırlarken kullanılacak malzemelerin türü ve miktarı, pişme sürecini ve sonucun nasıl olacağını doğrudan etkiler. Etin yapısına uygun bir seçim ve doğru oranlamatarifin istenilen şekilde sonuçlanmasını sağlar. Aşağıda tarifte kullanacağınız malzemeler ve ölçüleri yer almaktadır.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Dana Kuşbaşı | 2 kase/600 gr |
Zeytinyağı | 1 çay bardağı/100 gr |
Lavaş | 6 adet/270gr |
Tuz | 1,5 çay kaşığ |
Karabiber | 1 çay kaşığı/10 gr |
Et çöp şiş tarifinde istenilen sonucu elde etmek için pişirme süresi ve hazırlık adımlarının doğru şekilde uygulanması gerekir. İşte adım adım uygulamanız gereken yapılış aşamaları: