ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
0

Elmalı Turta Tarifi

Tarçınlı elma dolgusu ve kıyır hamuruyla enfes bir tatlı: Elmalı turta tarifi! Kolay yapımı ve benzersiz tadıyla sofralarınıza lezzet katın.

Sıcacık ve mis kokulu bir turta hazırlamak ister misiniz? Elmalı turta, kıyır kıyır hamuru ve tarçınla zenginleşen elma dolgusuyla her lokmada mutluluk sunar. Kolay yapımı sayesinde evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem çay saatlerinde hem de özel davetlerde lezzet dolu bir seçenek olacak.


Elmalı Turta Tarifi Malzemeleri

Elmalı turtanın sırrı, doğru malzemeleri özenle bir araya getirmekte gizlidir. İşte 4-6 kişilik elmalı turta için gerekli malzemeler:

   MİKTAR(Geleneksel Ölçü/Gramaj)    
MALZEMELER 4-6 KİŞİLİK    
Un 2+2/3 su bardağı/ 380 g    
Pudra Şekeri 1+1/4 su bardağı /120 gr    
Tereyağı 14 yemek kaşığı /196 gr    
Yumurta 3 yumurta/180 gr    
Vanilya 1,5 paket/ 7.5 gr    
Tarçın (Hamur İçin)  1,5 çay kaşığı/ 3 gr    
Elma  6 adet/600 gr    
Tarçın 1,5 çay kaşığı /3 gr    
Toz Şeker 1 su bardağı/100 gr    

 

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

Elmalı turta yapmak hem kolay hem de oldukça keyifli bir süreçtir. Sadece birkaç adımda hazırlayabileceğiniz bu tarif, ağızda dağılan hamuru ve tarçın aromalı elmalı iç dolgusu ile herkesi kendine hayran bırakır. Evde sıcacık ve lezzet dolu bir turta yapmak için bu tarif tam size göre!

  1. Unu geniş bir kaba eleyin.
  2. Soğuk tereyağını una yedirin.
  3. Karışıma yumurta, pudra şekeri, vanilya ve tarçını ekleyerek yoğurun.
  4. Homojen kıvama gelen hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Elmaları rendeleyip tavaya alın, üzerine tarçın ve toz şeker ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  6. Hamurun 1/3’ünü ayırıp kalan kısmı iki yağlı kağıt arasında açın.
  7. Açılan hamuru borcama yerleştirin, tabanına çatalla delikler açın.
  8. Elmalı harcı hamurun üzerine döküp eşit şekilde yayın.
  9. Ayırdığınız hamuru rendeleyip harcın üzerine serpiştirerek tamamen kaplayın.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarlı fırında 30 dakika, ardından fanlı modda 5 dakika daha pişirin.
  11. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin, ardından servis edin.

Elmalı Turta Tarifi Püf Noktaları

  1. Elmaları harç olarak kullanmadan önce fazla suyunu mutlaka çekmesini sağlayın, aksi halde hamur düzgün pişmez.
  2. Tereyağını soğuk kullanarak hamurun kıyır kıyır olmasını sağlayabilirsiniz.
  3. Hamuru açarken iki yağlı kağıt arasında çalışarak yapışmayı önleyebilirsiniz.
  4. Elmalı harcın üzerini tamamen kaplayacak şekilde hamuru rendelemek, pişme sırasında estetik bir görüntü sağlar.

Elmalı Turta Tarifi Servis Önerisi

Elmalı turtayı dilimleyerek sade veya yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Üzerine hafifçe pudra şekeri serperek sunumunuzu şık bir hale getirebilirsiniz. Çay veya kahve ile eşsiz bir uyum yakalayacak olan bu tatlı, misafirlerinizin favorisi olacak!

Bu lezzetli tarifi hazırlamakta kullanabileceğiniz Vestel ürünlerini keşfetmek için tıklayın!.