ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
0

Çikolatalı Tart Tarifi

Çıtır tabanı ve yoğun çikolatalı dolgusu ile mükemmel bir tatlı: çikolatalı tart! Pratik yapımı ile özel günlerinize lezzet katın.

Tatlı severlerin hayran kalacağı, her ısırıkta mutluluk veren bir lezzet: çikolatalı tart! Çıtır hamur tabanı ve içindeki yoğun çikolata dolgusu ile sofralarınıza zarafet ve lezzet katıyor. Özellikle özel günlerde ve davetlerde tercih edebileceğiniz bu tarif, çikolatalı tart tarifleri arasında hem kolaylığı hem de şıklığı ile öne çıkıyor. Adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bu çikolatalı tart yapımı, tatlı keyfinizi taçlandıracak!


Çikolatalı Tart Tarifi Malzemeleri

Lezzetli bir çikolatalı tart hazırlamak için işte gerekli malzemeler!

   MİKTAR(Geleneksel Ölçü/Gramaj)    
MALZEMELER 4-6 KİŞİLİK    
Un 2+2/3 su bardağı/380 gr    
Pudra Şekeri 1+1/4 su bardağı/120 gr    
Tereyağı 14 yemek kaşığı/196 gr    
Yumurta 3  yumurta/180 gr    
Vanilya 1,5 paket vanilya/7.5 gr    
Krema 2,5 su bardağı/500 gr     
Bitter Çikolata 5 su bardağı/ 500 g    

 

Çikolatalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

Çikolatalı tartın büyüleyici lezzetini evinizde yakalamaya hazır mısınız? Basit adımlarla hazırlayabileceğiniz bu enfes tatlı, hem görsel bir şölen sunuyor hem de damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Şimdi, çikolatanın en tatlı haliyle buluşma zamanı:

  1. Unu geniş bir kaba eleyin.
  2. Soğuk tereyağını parmak uçlarınızla una yedirin.
  3. Karışım homojen hale geldiğinde yumurta, şeker ve vanilyayı ekleyin.
  4. Hamuru yoğurun, streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  5. Fırını alt üst ayarda 170 dereceye ayarlayın.
  6. Tart kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
  7. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla inceltin ve kalıba yerleştirin.
  8. Bıçak yardımıyla kenarlarını düzgünce kesin.
  9. Tart kalıbınızı dolduracak boyutta yağlı kağıt hazırlayın.
  10. Hazırlanan yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapması için bakliyat koyun.
  11. Fırında alt üst fansız ayarda 10 dakika pişirin.
  12. Ardından fırını 170 derece fanlı moda alarak 10 dakika daha pişirin ve tart tabanını soğumaya bırakın.
  13. İç dolgusu için, kremayı sos tenceresinde kaynama noktasına kadar ısıtın.
  14. Kaynayan kremayı ocaktan alıp içerisine bitter çikolatayı ekleyin.
  15. Çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırın.
  16. Soğuyan tart tabanına çikolatalı karışımı dökün.
  17. Tartınızı buzdolabında soğutun ve servis edene kadar muhafaza edin.

Çikolatalı Tart Tarifi Püf Noktaları

  1. Tart tabanını pişirmeden önce çatalla delikler açın ve kabarmayı önlemek için üzerine bakliyat koyun.
  2. Kullanacağınız çikolatanın kaliteli olmasına özen gösterin, bu tatlınızın lezzetini doğrudan etkiler.
  3. Tartı servis etmeden önce en az 1 saat buzdolabında dinlendirerek kıvam almasını sağlayın.

Çikolatalı Tart Tarifi Servis Önerisi

Çikolatalı tartınızı dilimleyerek şık bir sunum tabağına alın. Üzerini taze meyveler, rendelenmiş çikolata veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Çikolatalı tart tarifleri arasında yer alan bu pratik ve lezzetli tarif, çay saatlerinizde ya da kahve eşliğinde misafirleriniz için harika bir alternatif olacaktır.
Bu lezzetli tarifi hazırlamakta kullanabileceğiniz Vestel ürünlerini keşfetmek için tıklayın!.